Want to share this Foto on another web-site or blog?

Paste one of the following lines in to your site, blog or profile page..

Script:

HTML (for myspace, bebo etc):

BBCode (for message boards/forums):
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


DOA UNTUK GURU-GURU
Mail this Foto to a friend
Search BoardTracker for..
DOA UNTUK GURU GURU



< Previous

Next >
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Friday, 8-Jun-2007 12:00
SAMBUTAN HARI GURU PERINGKAT TADIKA
Lanjutan dari entry hari guru, saya nak kongsi citer me & hubby pi appreciation dinner utk guru2 Tadika Hikmah Miri (Abg's & Adeq's kindy). So, it was actually dlm agenda JKIBG Tadika Hikmah Miri. My Hubby is one of the exco members so, we were both invited. This is actually the first of its kind whereby JKIBG organise Teacher's Day appreciation dinner.

Mesti korang tertanya2 kan... why on earth I am so into this teacher's day thingy??? The answer is I love and respect all teachers and those who are directly involved in this profession, and I want my children to feel and think the way I do...... I really do, and this is what I've been doing, I will always salam cium tangan dgn semua guru2 yg pernah mendidik saya dulu be it my primary or secondary teachers.... I love them all.....

So, back to the dinner, 100% credit goes to Kak Zaleha yg berhempas pulas buat persiapan and sediakan aturcara yg best2 mlm tuh. :obey: The best part yg I was really touched when my nephew was selected to deklamasi sajak hari guru. Sajak tu plak I yg sediakan...... Terharu wooo...... Sabit tak bengkak mata jer nangih Musayyar deklamasikan sajak tuh....... :frown: :hopeless:

Ada mcm2 acara, ada karaoke (most of the teachers have great hidden talents tau!!), ada games (and I also participated), ada lucky draw, ada Lady of the nite (won by Kak Zaleha) and Man of the nite (my hubby dpt, mcm x caye jer LOL LOL LOL )......

But the ever waited part was pengumuman khas where Tadika Hikmah Miri tlh diberi penghormatan oleh HIKMAH Pusat negeri Sarawak utk ditadbir dan diuruskan sendiri oleh JKIBG yg tlh dilantik, meaning semua dana dan peruntukan akan diusahakan oleh Ibu bapa dan guru2. So good....

And surprise for the teachers were TWO BIG CAKES and a rose for each and every teacher.... ada sorang cikgu tu dgn terharu jer dia kp... "Seumur hidup saya, ni ler 1st time dpt bunga...." :->



MY BELOVED NEPHEW, MUSAYYAR


GURU IBARAT LILIN YANG MEMBAKAR DIRI


CIKGU LIZA & CIKGU MASNAH


BARISAN PENDIDIK BERJIWA SRIKANDI


TERIMA KASIH CIKGU


ADEQ'S FAVOURITE, CIKGU DILLA.... SUARA MEMUKAU


MUSAYYAR MENANG LUCKY DRAW TAU....


SURPRISE!!!!!!!!! :-D ;-) :->


LADY AND MAN OF THE NITE



mrsjemain replies .:.

1. Edoras .:. Ermmm..... Siapa? Saya ke Musayyar? :-D

2. sofu .:. Malu la nak bubuh kat sini..... :shy: biasa2 jer......

3. intan@tabuk KSA .:. Dear, cepat2 update yer.... untung intan diberi peluang mcm tuh....

4. intan@tabuk KSA .:. Betol tu dik, masa chambering mmg best, no liability, no worries, no no, tp dah 6 yrs practicing nih, mcm2 dah akak jumpa...... By da way,trial did not proceed dis morning, lom settle lagi la kes akak pagi tadi, have to agree on quantum of damages lak, pening2.... tp sedih lak bila tengok Pltf who is suffering from permanent disabilities due to the injuries suffred as a result of the accident..... (running down case) :-S :-(

5. dR ali .:. Thanx coz sudi singgah, mmg sweet pun cikgu2 tuh, sumer baik hati.....

6. jeff .:. Yupp........ I agree with u..... they actually deserve more.... :-D

7. Ustaz .:. Tima kasih ustaz.... insya allah pada 1 Julai nih.... nanti kita update lagi yer...

8. Ouled Kenitra .:. Aku jawab, aku jawab, suker suker......

Benar sungguh katamu Tuan,
Medan ini penyambung cerita
Sahabat dikenang sepanjang zaman
Ada rezeki bertemu juga....
Insya Allah....

9. aliz_mie .:. Takleh la aliz, dh namanya pun menyumbang, sumbang lagu tu nanti dik... heheheheh.... ha akak dah jwb dah atas tu, kitorang dulu mmg satu team masa kat skolah..... LOL ;-)

10. ciku_nunu .:. Musayyar encem sebab aunty dia cantik... boleyyy ker mcm tu? LOL LOL LOL

11. Ouled Kenitra .:. Heheheh..... punyer la aku masa tuh nebes x lalu makan, ok nih utk ko:-
Dalam hati sayang abadi
Kasih bapa membawa bahagia
Bahagia diri Tuan ku saksi
Suri permata sayang selamanya

12. AmOyYyY .:. :-D :-D :-D

13. rinnchan .:. Indeed Kak Rinn.... and we are proud of it..... Hahahahah.... tukang lapor and so called tukang nyibuk, Kak Rinn..... ermm.... Musayyar tuh bakat tersendiri tu Kak Rinn..... aunty dia biasa2 jer, kalau tak takkan ler ada orang gelar saya nih LB.....

© Pidgin Technologies Ltd. 2008.